Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Omhoog

Een reactie

Review G&G F2000

Garmon

De F2000 is speciaal door zijn bullpup systeem. Dit houdt in dat de gearbox en het magazijn achterin het apparaat zitten. Hierdoor heb je een compact apparaat met een langere innerbarrel.

 

Externals

De G&G F2000 is een stevig apparaat. De rail is van aluminium, evenals de flahshider en outerbarrel. De behuizing is van polyester gemixt met glasvezel. Dit komt overeen met het originele wapen. De magrelease en de trigger zijn van ABS.

De fireselector is tactisch geplaatst, vlakbij de trigger. Hierdoor kan je snel switchen van auto naar semi met je triggerfinger. Op het apparaat zit een flip-up sight en een charger handle, laatstgenoemde heeft geen extra functie. Via een klepje aan de bovenkant van het apparaat kom je makkelijk bij de hop-up chamber. De buttpad is gemaakt van rubber, waardoor het apparaat comfortabel tegen je schouder staat.

Het apparaat weeg zo’n 3,5 kilo. Dit lijkt op het eerste gezicht vrij zwaar, maar doordat het gewicht grotendeels achterin het apparaat opgeslagen zit, voelt hij lichter aan. Door de lange loop en het korte ontwerp is dit apparaat geschikt voor zowel CQB als woodland skirms.

 

Internals

De plastic G&G hop up is naar mijn mening de beste plastic hop up beschikbaar. Het rubber is taai, en naar een keer goed afstellen heb ik hem nooit meer hoeven aanpassen.

Als de bovenkant van het apparaat is, kan je de kolf ook makkelijk verwijderen. Hierdoor kan je makkelijk andere onderdelen erop zetten, hierover later meer.

De gearbox en de batterij zijn bereikbaar door de buttpad te verwijderen. Als je de buttpad verwijderd, vind je onderin de kolf het batterijcompartiment en bovenin de schroef van de veer. Als je deze indraait, span je de veer strakker. Hierdoor schiet het apparaat harder. Schroef je hem losser, dan schiet het apparaat minder hard. Dit is erg handig voor het snel en accuraat afstellen van je apparaat.

Door de schroefjes aan de buitenkant los te draaien kan je de gehele gearbox verwijderen. In het apparaat vind je een geshimde V6 gearbox met goed metalen gears. Er zit genoeg vet in maar niet te veel zoals je bij veel Chinese merken ziet.

 

Batterij

Zelf gebruik ik een 1500 ampère, 7,4 Lipo batterij. Ik raad aan om een 9,6 Nihm of een 7,4 lipo. Wil je toch een sterkere batterij gebruiken, dan raad ik aan om een MOSFET te gebruiken en je gearbox aan te passen. Echter werkt een 7,4 lipo prima. Je rate of fire is respectabel en je batterij gaat een hele dag mee.

 

Nadelen

Een probleem wat veel voorkomend is, is dat de triggerswitch niet reageert op het switchen van auto naar semi of andersom. Dit komt doordat de gearbox wat los kan gaan zitten door slijtage en de semi-automatische functie net niet bereikt kan worden. Dit is op te lossen door de gearbox verder terug te duwen en strakker te zetten, of iets op de gearbox te plakken zodat de afwijking opgevuld wordt.

Daarnaast is de magfeed (STANAG magazijnen) niet goed. De meeste hi-caps worden geaccepteerd, echter voeden de meeste mid-caps niet goed. Dit is op te lossen door G&G mid-caps te halen, hier heb ik nog geen problemen mee ervaren.

 

Eventuele vragen, tips en verbeterpunten zijn altijd welkom!

Reacties

  1. Hey, Ik ben op zoek naar mijn eerste airsoft gun en heb de F2000 op het oog. Nu lees ik op internet veel over trigger problemen. Heb jij hier last geen last van?
    Lees in tegendeel van andere mensen weer dat het een zeer betrouwbaar wapen is. Hoe denk jij hier over?

    Bij voorbaat dank

Schrijf een reactie

Spring naar toolbar