Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Omhoog

Geen reacties

HEL Shooter

HEL Shooter

Met zo een titel zou je natuurlijk onmiddellijk gaan denken aan een situatie waar airsofters, late at night, rituele offers uitbrengen aan de voluptueuze godin Skirmisia teneinde voorspoed en welvaart af te dwingen.

Niets is minder waar, hoewel HEL SHOOTER ons wel beloofd bepaalde ervaringen te laten ondergaan die de wereld van het airsoften best wel eens op zijn kop zouden kunnen zetten.

Om te verklaren net welke snaar de crew van HEL SHOOTER wil gaan aanraken, is het van belang terug te gaan naar de roots van het airsoften. Vraag aan iedere airsofter of wannabe-airsofter out there “waarom spelen jullie airsoft ?” en je gaat antwoorden krijgen die nagenoeg allemaal in het segment “het is realistisch” liggen. Je hebt de gamers die de COD ervaring naar iets fysieks willen omzetten, je hebt de mensen die gewoon kicken op realistische scenarios en je hebt dan ook mensen die actief zijn of waren in ordehandhaving en/of defensie en die dit als een ideale opfrissing beschouwen.

Gaandeweg zijn veel airsoft fabrikanten ook gaan inspelen op de ultra realistische trend.
Replicas lijken niet alleen op de real deal, ze gaan ook meer en meer de functionaliteiten van hun real steel broertjes gaan overnemen. Laat ons maar gewoon denken aan de bolt catch of ejectable shells.

Dan gaan we over naar de organisatie.
Het heeft immers weinig nut om de vetste gear te hebben als je gaat spelen bij een organisatie die het geheel nog steeds teveel als paintball bekijkt en niet zozeer als simulatie van de real deal.
In de loop der jaren hebben we echter een enorme evolutie mee gemaakt, het moet gezegd worden, van organisaties die meer en meer met props en crucial players zijn gaan werken. Het invoeren van storylines die mee met het spel evolueren en ervoor zorgen dat games niet stil gaan vallen.

Ongeacht de gigantische proporties van inzet die deze organisaties aan de dag brengen, lijken we een plafond van realisme te hebben bereikt. Het punt waarop je als speler denkt van “Dit kan niet echter meer worden of ik moet gaan schieten met echte kogels”..

Een stabilisering van deze evolutie leek dus onafwendbaar..

En toen, plots en uit het niets lijkende, kregen we lucht van het project HEL SHOOTER, waar HEL niet staat voor de ultieme orgieruimte na je heengaan, maar voor Het Echte Leven.. een airsoftorganisatie die skirmen tot op een nieuw niveau zou brengen. De eerste berichten waren, we moeten daar niet lullig over doen, vaag… Er was nog niet echt een website, er was een kickstarterproject met een awesome filmpje maar waar je eigenlijk niet veel wijzer van werd en er was vooral een indruk dat dit een project was dat op voorhand al financiele issues had. (want waarom zou je anders op kickstarter gaan lopen zoeken ?)

Maar beetje per beetje werden nieuwe flarden info de wereld in gestuurd en ging ik ook op zoek naar de initiatiefnemer van het verhaal.. de genaamde Marc Pollen. Een op eerste zicht normale ondernemer die zich met hart en ziel op een project wil storten en tot een succes wil gaan uitbouwen. Maar wanneer we de trackrecord van Marc even gaan analyseren moest ook ik even gaan zitten.

De man is niet de eerste de beste, een carrière bij de Nederlandse defensie als lid van het Korps Mariniers. Binnen het korps dan nog eens actief geweest bij de anti-terreur-eenheden/special forces (om even een heerlijke milsim afkorting te gebruiken NLMARSOF) en die zijn land diensten heeft bewezen in de minder toeristische vakantiebestemmingen zoals Irak en Afghanistan. Je kan dus met eenvoud stellen dat de man een genuine badass is, die met gemak van een zachtgekookt ei een dodelijk wapen gaat maken.

Waar veel mensen op het terrein graag mee pochen heeft Marc effectief gedaan en “ervaring” lijkt plots erg relatief wanneer je het gaat vergelijken met zijn résume.

Waarom is dit belangrijk voor HEL Shooter?
Wel.. om het spelen van airsoft tot het volgende level te brengen, moet je een absolute injectie van realiteit gaan krijgen. Die realiteit kan enkel NOG echter worden wanneer je zelf kan teren op jaren intensieve ervaring.

Je ziet de dingen anders, je anticipeert anders op situaties en je reageert niet zoals een standaard paintballer dat zou gaan doen.

Dit alles werd in een nieuwe belevenis gegoten, met dedicated acteurs, een storyline die niet alleen moduleerbaar is maar ook nog eens mentaal ERG belastend gaat worden, een storyline waar schieten niet het onderwerp gaat worden maar “nadenken” wel…

Een airsoftbelevenis die de realiteit ERG realistisch tegen je neus zal drukken.

Ik ben in ieder geval verkocht want face it, als IEMAND de realiteit van het spel op een gecontroleerde manier kan opkrikken, dan gaat het vast wel iemand zijn die als reallife badass door het leven is kunnen stappen.

Als een kind dat staat te wachten op de aankomst van de sint, sta ik te wachten tot het concept gelanceerd wordt. Het is AGAIN een fiks stuk in Nederland en het is AGAIN uren in de auto zitten voor mezelf, arme Belg, maar voor dergelijke awesome ervaring neem ik dat er graag bij.

Breng die mannen hun website een bezoek om de verdere evolutie van HEL SHOOTER te volgen en er als de kippen bij te zijn wanneer de deuren openen..

www.helshooter.com

Skirm on!

Schrijf een reactie

Spring naar toolbar