Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Omhoog

3 reacties

Tippmann Tech Review

Tippmann Tech Review
Thijs
 • op 8 december 2014

De Tippmann M4 carbine: van voor naar achter

Schroefdraad: 14mm ccw. Oranje en zwarte flash hider komen in de doos.

Loop: de loop heeft een standaard m4 carbine lengte.

Hopup: in het apparaat bevindt zich een eigen tippmann hopup, welke compatibel is met AEG buckings.

Gas block: het gas block heeft een rail met een flip-up sight erop. Ook heeft bevind zich er een sling ring.

Handguard: de handguard komt met mil-spec schroefdraad. Je kan er dus ‘real steel’ rails op zetten. De standaard handguard is een tube waar je rails in 8 posities op kunt zetten. Je krijgt 4 full-length rails erbij en 2 korte rail segmenten.

Body: De body is gemaakt van aluminium met een stevige laag plastic er over. Je kan de replica gebruiken met een HPA-tank of met CO2 capsules in je laders. Je kan het apparaat binnen 2 minuten ombouwen van co2 naar gas. Elke Tippmann krijgt een eigen serienummer op de magwell gelaserd. De cocking lever is functioneel, de forward assist en bolt lock niet.

Laders: De lader is een 80-schots lader met een gat voor CO2 capsules. De capsules worden d. m. v. een drukknop vastgehouden. De lader kan nooit lekken, want hij heeft namelijk geen rubbers. De laders zijn momenteel nog niet te koop, maar zullen vermoedelijk een 20 à 24 euro per stuk gaan kosten.

Trigger group: Deze bevat de schroef om de rate of fire aan te passen. Hier moet je mee uitkijken, want hij kan vast gaan zitten als je hem te ver uit draait. Hier ga ik binnenkort een how-to voor schrijven, om hem helemaal af te stellen. Het triggergevoel op full auto vind ik een beetje tegenvallen omdat de trekker weg wordt geduwd door een piston achter de trekker. Op semi daarentegen is hij werkelijk geweldig.

Pistolgrip: Deze komt in de buurt van 1:1 schaal met de echte m4/ar15 en is dus niet zo dik als de AEG variant. Op de moment kan je ze niet vervangen door het gas mechanisme, maar Tippmann gaat er een aantal custom handgrepen voor uitbrengen.

Selector switch: De selector switch klikt echt super lekker in zijn plaats en is zeer goed te vergelijken met de selector switch van de echte m4/ar15.

Buffer tube: Deze bevat de recoil spring en kan je dus niet vervangen met de airsoft tubes. Daarnaast heeft deze aan beide kanten ook een sling loop. De afmetingen zijn mil-spec, dus is deze tube gemaakt voor echte kolven. Ik heb de Airsoft MAGPUL MOE kolf erop zitten en deze zit goed strak.

Persoonlijke ervaring

Het moment dat je deze replica in handen neemt voel je dat het een kwalitatief en stevig stukje kit is. Je moet geen schrik hebben dat ie stuk gaat als je erop valt. (Wat ik wel al eens durf te doen..)

Na een burst met de Tippmann komt er vanzelf een brede glimlach op je gezicht. Een vrij luide muzzle report, mechanisch geluid en een leuke recoil maken dit een geweldige aankoop.

Ook de klantenservice waar Tippmann bekend om staat is zeker aanwezig bij deze replica. We hadden wat fout gedaan met een van de replica’s en er was wat afgebroken in de trigger unit. Oeps… gelukkig hebben we zonder morren een nieuwe unit gekregen!

Het aanpassen van de FPS kan door een schroef onderaan de bolt in of uit te draaien. Dit is een minuutje of 2 werk. De FPS is te verstellen van 250-400. Daarnaast heeft de replica een anti-jam systeem. Hij stopt namelijk met BB’s laden als er een vast zit in de hop-up.

 

Pluspunten

 • Goed luid
 • Goede recoil
 • Zuinig in luchtverbruik
 • Zeer stevig, kwalitatief gevoel
 • 2 jaar WERKELIJKE garantie, niet zoals bij de meeste AEG’s
 • Real steel te combineren met handguards en kolven
 • Zeer goede hop-up
 • Fijne flip up sights
 • Je krijgt alle benodigde tools, olie en vet erbij
 • De hop-up is compatibel met AEG rubbers en innerbarrels

Minpunten

 • Je replica maakt zoveel geluid, dat je het niet hoort als je zonder BB’s zit
 • Je zal een stevige reddot moeten kopen, de G&P Aimpoint van mij versprong steeds door de recoil. Zelf raad ik de Walther PS22 aan.

Aandachtspunten

 • De Tippman gebruikt Amerikaanse gereedschapsmaten
 • De trigger moet goed afgesteld worden
 • De replica moet wat ingeschoten worden voor hij gebruikt kan worden

Bij vragen mag je me altijd contacteren!

Mvg,
Thijs van Gils

Reacties

 1. Wat een review !!!! Nu enthousiast maar kan er niks van vinden in Europa,help

Schrijf een reactie

Spring naar toolbar