Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Omhoog

Geen reacties

Kingsforest – Airsofters.nl

Kingsforest – Airsofters.nl
Thomas Imhof

Evenement: ARCADE at Kingsforest (14/12/2014)
Locatie: Watergoed | Tielsestraat 129, Valburg (GE)
Organisator: Airsofters.nl
Kosten: €25,-
Aantal personen: ±50

Inleiding

In deze review wordt het vrij nieuwe airsoft terrein van Airsofters.nl bekeken. Hierin probeer ik de dag en het terrein zo goed mogelijk te beschrijven en geef ik mijn oordeel. Deze review is gebaseerd op persoonlijke ervaring en ervaringen uit het team.

Inschrijving

De inschrijving verliep via skirmprikker en ging bij ons niet zoals gepland. Wij hadden ons eigenlijk ingeschreven op het evenement in Gasselte. Echter was daar helemaal geen evenement. Na even uitzoeken wat er was gebeurd kregen we een nette mail van de organisatie, werd onze inschrijving omgezet naar Valburg en kregen het te veel betaalde geld terug.

Bereikbaarheid

De evenementenlocatie genaamd “Watergoed” waar het airsoft evenement wordt gehouden ligt vlak naast de A15, gelegen bij strandpark Slijk-Ewijk. Vanaf afslag 37 Andelst/Zetten (vlakbij knooppunt Valburg) een paar minuten rijden tot je bij de locatie aankomt. Er staat goed aangegeven waar de locatie zich bevind en er is parkeergelegenheid voor ongeveer 40 auto’s.

Locatie

Watergoed is een evenementenlocatie met voornamelijk outdoor activiteiten. Ook is hier een strandpark nabijgelegen. Het 7 hectare bos is eigendom van Watergoed en wordt gebruikt voor Paintball uitjes. Sinds kort wordt dit ook voor airsoft evenementen gebruikt wat georganiseerd wordt door Airsofters.nl

Vanaf de parkeerplaats van Watergoed is het een klein stukje lopen en kan je na de controle op inschrijving en NABV je spullen in het gebouw neerzetten. Binnen zijn 2 verdiepingen met veel tafels en stoelen en is er genoeg ruimte om jezelf klaar te maken. Ook zijn er toiletten en douches aanwezig. Bij de bar kon je je bij aankomst aanmelden voor de lunch. Er waren 3 verschillende keuzes die vooraf op de site waren vermeld. De kwaliteit van de lunch goed en erg lekker.

Faciliteiten

 • Binnen omkleden
 • Toiletten & douches
 • Catering
 • Tafels en stoelen
 • Vuurkorven om op te warmen
 • BB’s op het terrein te koop

Terrein

Nadat we ons hadden klaargemaakt kwam een kleine verassing en kregen we te horen dat we de airsoftapparaten in moesten pakken omdat ze met de auto/aanhangwagen naar het veld gingen. Alleen de nodige spullen konden naar het terrein. Het veld was ongeveer 10 minuten lopen (600 meter) vanaf het gebouw. Dit was een klein nadeel omdat de rest van je spullen zo goed als onbeheerd achter bleven. Ook als je apparaat ermee ophoud of je bent iets vergeten moet je weer terug lopen naar het gebouw en zelf je spullen meesjouwen. Hetzelfde geld als je iets eerder wilt vertrekken.

Op het terrein zelf is een safety zone met tafels en houten overkappingen. Ook is hier een vuurkorf aanwezig en kan je ter plaatse BB’s en wat kleine dingen zoals patches kopen.

Het terrein is niet heel groot en zal ongeveer 350 bij 200 meter zijn (7 hectare). In het veld zijn wat houten obstakels gemaakt en zijn er met hopen takken plekken gemaakt om cover te zoeken. In de toekomst is de organisatie van plan meer obstakels te maken en het veld dynamischer in te richten.

Spel

Na een FPS test en de briefing kon het spel beginnen. De spellen die werden gespeeld waren Team Deathmatch, Capture the Flag en VIP vervoeren. Deze verschillende speltypes werden na elkaar gespeeld zonder tussendoor terug te hoeven komen. Er werd met een megafoon omgeroepen welke game-mode inging.

Bij de respawns waren altijd marshalls aanwezig wat erg handig was. Deze hielden bij hoeveel hits er waren per team. Ook kon je daar altijd terecht voor onduidelijkheden en vragen.

Organisatie

De organisatie van het evenement was goed geregeld, het tijdschema werd goed aangehouden. Voor de lunch ging iedereen terug naar het gebouw om even op te warmen en wat te eten. Na ongeveer een half uur gingen de meeste weer terug naar het veld voor de middagronde. De respawns werden omgedraaid en we gingen weer TDM spelen. Toen er een behoorlijk aantal spelers was vertrokken, werd iedereen naar het midden geroepen voor een herindeling.

Plus-/verbeterpunten

Pluspunten

 • Binnen omkleden
 • Mogelijkheid voor een goede lunch!
 • Overdekte tafels op de safety zone
 • Marshalls zijn eerlijk en goed te vinden (bij iedere respawn en in het midden van het veld).
 • BB’s op het veld te verkrijgen.

Verbeterpunten

 • Spullen blijven “onbeheerd” achter in het gebouw, niet alles kan mee naar het veld.
 • Je moet een stuk lopen om bij het veld te komen.
 • Het veld is nog niet heel dynamisch ingericht. Hier valt nog veel te verbeteren.
 • Niet veel game modes

Conclusie

Voor de airsoft speler die van snelle gameplay en directe actie houd is dit een leuke locatie. De dag was goed geregeld, er zijn nog wel wat verbeterpunten maar ik verwacht hier nog meer van in de toekomst.


Evenement

3/5

4/5

2/5

3/5Locatie

3/5

2/5

4/5

3/5


 
Team Green Hornets

Thomas Imhof – Flipje
Squad Green Hornets

Schrijf een reactie

Spring naar toolbar