Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Omhoog

Een reactie

N.E.R.D. rescue - Veluwe Airsoft & Airsoft Heaven - 8 December 2013

N.E.R.D. rescue – Veluwe Airsoft & Airsoft Heaven – 8 December 2013

Mijn laatste volle skirmdag van 2013 werd afgesloten op een typisch Nederlands event. Events die dit jaar uit de grond zijn gesprongen als paddestoelen en waar we hopelijk nog lang van kunnen genieten.

Daar ik de organisatoren van dit event een warm hart toe draag heb ik ditmaal wat extra aandacht besteed aan de andere onderdelen, buiten de skirm zelf om. Uiteraard is er weer niet bespaard op het aantal woorden, dus verzet de komende afspraak maar vast, want het kan even duren voor je dit boekwerk uit hebt.

Overigens gaat er van dit event zeker beeldmateriaal verschijnen. Niet alleen zijn er al een bult foto’s op de facebook van Veluwe Airsoft en Airsoft Heaven te vinden, ook zal er vanuit Airsoft Club Nederland een locatie review verschijnen en zal ikzelf met HGDR Entertainment een “aftermovie” online gooien met een iets andere stijl dan gewend. Sterker nog deze is onderdeel van deze After Action Report.

Abonneer dus snel op het Youtube Channel en Facebook pagina van HGDR Entertainment om niets te missen!

Organisation

De organisatie van dit event was in handen van Veluwe Airsoft en de mannen achter Airsoft Heaven. Deze laatste groep zou meespelen, terwijl Veluwe Airsoft dit event deed hosten.

Airsoft Heaven bestaat uit een groep enthousiaste spelers (en ondertussen dus meer organisatoren) die duidelijk het voor elkaar willen krijgen dat het Airsoft speelniveau naar een hoger level wordt getild. Enerzijds doen ze dit tijdens hun eigen trainingen door belangstellende vele tactics & tricks te leren en anderzijds organiseren ze zelf geregeld een zogenaamde Tac Skirm waarin het om de Airsoft Experience gaat.

Veluwe Airsoft, dat wordt gerund door Patrick, daarentegen is een zeer jonge organisatie. Patrick heeft eigenhandig het hele gebeuren opgebouwd en wist zich door vele tegenslagen te worstelen. Als je dan ook nog eens bedenkt dat hij na events (en tussen events door) vraagt aan spelers wat er kan verbeteren (en hier daadwerkelijk iets mee doet) dan kan je niet anders dan respect hebben. Het is dan misschien nog geen “eredivisie” niveau, maar het doorzettingsvermogen van een talentvolle amateurclub is er zeker. (note, in mijn ogen is vooral dit vermogen om zoveel mogelijk voor de klant te verbeteren wel meer waard dan de benoeming amateurclub. Echter de zin maakte het zo waarschijnlijk beter duidelijk.)

Hogader - Veluwe Airsoft - Airsoft Heaven

Terrain

Tijdens de testskirm van Veluwe Airsoft op 8 september jongsleden was het terrein nog zeer vers. Nu na een kleine 3 maanden is er al veel verandering te zien. Meer obstakels op plaatsen waar het eerst te open was en zelfs een uniek deel dat werd toegevoegd (het terras). Dit alles is gaande weg door de eigenaar van Veluwe Airsoft aangepast om de spelervaring te bevorderen.

Dit geeft maar weer eens aan dat Patrick, als oprichter en eigenaar van Veluwe Airsoft, graag het beste voor zijn klanten neer wil zetten en niet schuwt om daar ook echt iets voor te doen.

Buiten dit alles blijft Veluwe Airsoft toch wel het meest veelzijdige en diverse terrein wat er op dit moment in Nederland skirmbaar is. Een terrein dus dat je niet snel zal verwarren met een ander.

Rules

Aangezien er voor dit event een paar extra regels golden en ik daar nog wel wat over wil zeggen heb ik hier even een speciaal kopje van gemaakt.

Een harde eis tijdens het event op 8 december was het verbieden van high caps of flash/mags. Eveneens drummags waren verboden op replica’s die niet in de support catagorie vallen (bijv. M4 met drummag). Deze regel is (naar mijn weten) door Airsoft Heaven toegevoegd om ervoor te zorgen dat er iets tactischer gespeeld zou worden als op soortgelijke events.

De uitwerking hiervan was in mijn ogen slechts deels geslaagd. Ja er werd idd wel iets tactischer gespeeld, maar ik ben van mening dat het beoogde effect beter en fijner bereikt kan worden door een andere restrictie op te leggen.

Welke restrictie dan? Nou het gebruiken van de “semi only” regel. Oftewel iedere normale AEG/GBB etc mag enkel en alleen vuren op semi auto. Full auto is enkel voorbehouden aan echte support guns, zoals de M249. Niet alleen zorg je er zo voor dat de support gunner echt zijn werk kan doen (hij is immers de enige die een lange rits cover fire effectief kan neerleggen), maar ook zorg je ervoor dat de reguliere (non support) spelers meer gaan nadenken over wat ze moeten doen.

Oftewel ipv dat je het magazijn type veranderd, ga je met de semi only regel juist de mentaliteit van de speler veranderen (en in mijn ogen bevorderen). Dit bevorderd het tactische spel een heel stuk meer als het enkel verbieden van highcaps (bij de semi-only regel maakt het overigens niet veel uit of je highcaps gaat verbieden of niet).

Mijn gedachte dus over deze actie heb ik overigens ook al een Patrick laten weten en middels deze AAR (en eventuele vervolgmail/dinges) wil ik dat ook aan Christiaan van Airsoft Heaven melden. Alles om de ervaringen op het veld naar een hoger niveau te tillen.

Hogader - Veluwe Airsoft - Airsoft Heaven

The Game

Het was op de zondag weer vroeg dag, met een wekker die rond de klok van 05:45 afging. Spullen inladen en aanrijden maar. Ditmaal weer op de oldskool navigatie methode die als volgt werkt (je onthoud een paar plaatsnamen, wegnummers en richting en je komt vaneigens in de buurt of op plaats van bestemming). Zo gezegd, zo gedaan en rond 08:15 stond ik voor de deur van Veluwe Airsoft. Gelijk spullen neergelegd op een mooi plaatsje en de mannen van Airsoft Club Nederland gedag gezegd.

Inschrijven en omkleden maar…

Voor we echter beginnen wil ik eerst even een opmerking plaatsen over de manier van FPS’en die ik op deze dag bij Veluwe Airsoft zag. Niet alleen hadden ze 3! fps testers opgesteld staan naast elkaar, ook werd er gebruik gemaakt van het feit dat een replica door alle 3 de testers moest passeren. Oftewel 1 goede meting bij iedere fps meter. Dit haalt meetfouten er direct uit en is in mijn ogen dus een top actie.

Een briefing volgde en de teams werden ingedeeld. Gedurende de testskirm had ik de kant van teamcaptain van die dag Niels gepakt. De andere teamcaptain, Dennis, had ik destijds beloofd dat ik bij een volgende keer aan zijn zijde zou strijden. Dennis hield me aan deze belofte en zorgde er dus ook eigenhandig voor dat ik weinig keus had. Samen met de groep van Airsoft Club Nederland, een aantal die ik niet kan plaatsen en een groep Black Scorpions waren wij de Special Forces van de dag.

Om het bloed even wat sneller te laten stromen werd er besloten direct te starten met wat Team Deathmatch. Het bloed ging ook wel degelijk sneller stromen want na een flitsende start barstte de strijd goed los. De bb’s vlogen over en weer en beproefde technieken werden naar behoefte ingezet.

Verder op de dag werden er verscheidene games gespeeld die allen relatief gezien snel achter elkaar doorliepen. Zo moesten er kisten verzameld worden, een NERD gered worden die iets met de kisten kon doen, werd er domination gespeeld en afgesloten met een rondje kill the president.

In tegenstelling tot veel van mijn After Action Reports ga ik niet al mijn bewegingen beschrijven. Daar heb ik in deze drukke maand simpelweg de tijd niet voor. Aangezien ik wel graag nog een video wilde releasen in 2013 heb ik deze AAR dus gecombineerd met het maken van een video van deze skirmdag, zodat er wel degelijk een impressie te zien is!

Onderstaande video bevat beelden van de gehele dag. Niet enkel van de “N.E.R.D. Rescue” missie, maar het begin en eind hiervan is wel degelijk hetzelfde. Dit alles om in 1 video een impressie te geven van een groot deel van de dag.

 

Conclusion

Al met al was het zeker wel een geslaagde dag. Volslagen gezelligheid met ACN & Friends en overige teamleden (en tegenstanders). Echter zodra het startsein werd gegeven was het wel Game On en werd er ook echt gespeeld. Overigens was ook duidelijk te merken dat de mannen van Airsoft Heaven goede “Tactical Training days” neer weten te zetten waarin men vaardigheden leert die overal wel van pas komen.

Ook al waren de benamingen misschien wat anders was er overigens ook een grote gelijkenis in die vaardigheden te zien met de dingen die wij van S.H.A.T. aan iedereen meegeven tijdens onze “Introduction to Airsoft” events. Een ieder die het Introduction to Airsoft event heeft meegemaakt en misschien wel iets dieper op de stof wil ingaan verwijs ik dan ook hartelijk door naar de mannen van Airsoft Heaven. Ipv zo veel mogelijk in 1 weekend organiseren ze geregeld events waarin 1 of meerdere onderdelen flink uitgewerkt worden.

Hogader - Veluwe Airsoft - Airsoft Heaven


Pro’s

– Gezelligheid onder een groot deel van de spelers
– Organisatie die duidelijk jong is, maar zeer leergierig!
– 3 FPS meters!
– Aanpassingen aan het terrein
– GezelligheidCon’s

– (on)terecht klagen ingame.
– Laatste volle skirmdag van 2013

Reacties

  1. Not that hill again… 😛
    Die M14 EBR is awesome!

Schrijf een reactie

Spring naar toolbar