Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Omhoog

Geen reacties

Tactical Airsoft Academy

Tactical Airsoft Academy
Thomas Imhof

Evenement: Tactical Airsoft Academy – try out
Locatie: Schietvereniging KSVON Scheveningen
Organisator: TAA
Kosten: ±€25,- (try-out was gratis)
Aantal personen: 10

Inleiding

In deze review wordt de Tactical Airsoft Academy besproken. Met een groot deel van Squad Green Hornets hebben wij aan het eerste event en tevens de try-out van deze organisator mogen deelnemen. Bij de try-out was het doel om verantwoord om te gaan met je airsoft apparaat en hoe drills uit te oefenen.

1
Tactical Airsoft Academy

Bereikbaarheid

De locatie is lastig te vinden, het is afgesloten en staat niet goed aangegeven. Dit is logisch omdat het terrein van een schietvereniging is en ze hier geen ongewenste bezoekers willen hebben.

Locatie

Bij de locatie aangekomen te zijn kon je je auto parkeren aan één kan van een bospad. De vereniging heeft een klein gebouw en schietbaan. De spullen konden binnen in het gebouw gezet worden. Er was dus ook de mogelijkheid om binnen om te kleden. Er mocht geen camouflage worden gebruikt. Na een kop koffie konden we omkleden en de spullen bij de schietbaan neergezet worden.
Faciliteiten

 • Binnen omkleden
 • Toiletten
 • Kleine kantine
 • Tafels en stoelen
 • Schietbaan

Terrein

Het terrein bestaat eigenlijk uit alleen een schietbaan en een klein huisje met bunkertje. Deze wordt gebruikt voor de drills. Tijdens de training werd er gebruik gemaakt van de schietbaan en tijdens de bootcamp werd er gebruik gemaakt van de faciliteiten in de omgeving. In de omgeving waren namelijk veel hindernissen ed.

Training & Bootcamp

De training bestond uit een aantal onderdelen. Het eerste onderdeel was de omgang met het airsoft apparaat. Hierin werd vooral aandacht besteed aan veilig omgaan met een airsoft apparaat. Denk hierbij aan je replica behandelen als altijd geladen, niet richten op anderen en natuurlijk ook niet op je eigen lichaamsdelen. Hierbij werd geen gebruik gemaakt van magazijnen. De rest van de onderdelen bestonden uit schietposities, bewegingen, reloads en drills. Na al deze onderdelen te hebben gehad kwam het leukste van de training. We moesten individueel een parcours afleggen. Hierbij kwam alles van de training terug. Ook werden er wat verassingen aan toegevoegd wat erg leuk was gedaan.

Na de training konden we gaan omkleden voor de bootcamp. We moesten buiten omkleden omdat binnen leden van de schietvereniging bezig waren. De bootcamp was erg leuk opgezet met teamwork en individuele onderdelen. De omgeving van de schietvereniging is perfect voor een bootcamp met veel obstakels en hulpmiddelen. Ik vond zelf dat hij iets langer mocht duren maar dat mocht de pret niet drukken.

Organisatie

We kregen van te voren veel informatie toegestuurd van de organisatie omtrent veiligheid en voorbereiding. Dit was nodig omdat dit geen regulier event is en er bijvoorbeeld niet in camouflage gespeeld mag worden. Er werd veel aan veiligheid gedacht en de dag was goed opgezet.

Plus-/verbeterpunten

Pluspunten

 • Goede veiligheid
 • Leuke training
 • Bootcamp was uitdagend
 • Een bak koffie bij aankomst en in pauze

Verbeterpunten

 • Iets meer actie tijdens de trainingen
 • De bootcamp mocht iets langer

Conclusie

Een leuke dag voor de airsofter die iets meer wilt leren en een leuk team/squad uitje. Ook de bootcamp is een aanrader om aan mee te doen. De training is niet aan te raden voor de airsofter die alleen maar wilt schieten. Tijdens deze dag gaat het om veiligheid, teamwork en tactiek.

Evenement

4/5

3/5

3/5

Locatie

3/5

3/5

5/5

 

Wat vond jij van Tactical Airsoft Academy – Try Out? Laat het weten op de evenementspagina!

Team Green Hornets

Thomas Imhof – Flipje
Squad Green Hornets

Schrijf een reactie

Spring naar toolbar