Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Omhoog

Geen reacties

Lucids League

Lucids League

2014 was geen goed jaar voor onze promotie en 2015 is alvast bar slecht begonnen. Onze sport is en blijft ERG realistisch en blijft daarom ook altijd de ideale stok achter de deur voor lobbyisten en mensen die politieke (en helaas ook beslissende) punten willen scoren.
 
 
Als geen ander is de publieke opinie voor ons van belang. Wij weten dat we gewoonweg een sport spelen, de organisatoren weten dat we een sport spelen, maar helaas weet de maatschappij dat niet want die zien enkel “guns, wapens en terroristen”. Dit is geen nieuw gebeuren. Meer dan 10 jaar terug waren we allemaal ultranationalistische neo-nazi’s die in de Walen gingen trainen voor een staatsgreep, nu zijn we allemaal religieuze flipkousen die dood en verderf willen zaaien.

De enige constante die we hebben, is het totale gebrek aan assertieve media opvolging. Jaren aan een stuk hebben we geleefd volgens het idee “als we niet teveel lawaai maken, dan gaan ze ons ook niet zien”.. een beleid dat -laat ons eerlijk zijn- gefaald heeft. We juichten allemaal toen onze Nederlandse broeders legaal konden gaan airsoften maar begrepen niet waarom ze daarvoor jaarlijks moesten (het is van MOETEN) gaan betalen. Wanneer je dan denkt dat wij er alles aan zouden doen om het bij ons “gratis en vergunningsvrij” te houden, dan hebben wij ons toch schromelijk mispakt.

Nieuws

Bij de recente gebeurtenissen in Verviers waar opnieuw “bewuste” foto’s werden gebruikt, riepen bepaalde instanties op om gewoon heel erg stil te zijn en al onze foto’s van het internet te verwijderen, alsof we iets verkeerd hadden gedaan. Volgens die instanties had het journaal totaal geen link gemaakt met airsoft als een sport. Helaas hebben die instanties de kracht van de publieke opinie nogal zwaar onderschat. Na ongeveer een kwartier na het uitzenden van de bewuste reportage belden de eerste journalisten mij al op met de vraag “HEEEE, zijn jullie dat niet opnieuw in het nieuws?”. Inderdaad, noch wij, noch het journaal hadden de bewuste link gemaakt tussen sport en extremisme, de publieke opinie had dat zelf gedaan.

Wat dan volgde was een duidelijke aftekening van de verschillen in methodiek om zoiets aan te pakken. Voor de ene was absolute stilte en superieure discretie de absolute must. Zwijgen in alle talen en hopen dat het vanzelf over waait. Een methode die ik wel kan begrijpen maar die helaas jaar na jaar reeds heeft gefaald. Mijn methode was er een van “volle kracht vooruit”. Wij doen niets fout en ook grote mediakanalen mogen gerust daarop geattendeerd worden, zelfs met “contextuele verkeerdelijke opvattingen”. Hoewel het idee van Lucids League reeds meer dan een jaar op tafel lag, werd het nu geheel duidelijk dat een nieuwe wind welkom was.

Wat wordt Lucids League?

 • Een liga van gelijkgezinden, airsofters (actiesporters) die een visie hebben over de sport en hoe die beleefd moet/kan worden.
 • Een liga van mensen die constructief meewerken aan de uitbouw van de sport en die behaalde vrijheden dan ook willen blijven vrijwaren.
 • Een liga van mensen die spelen volgens een eigen vooropgesteld charter, dat geheel conform de wetgeving is.
 • Een liga van mensen die zichzelf klaar en duidelijk, openlijk en zonder schroom, kunnen identificeren als SPORTERS.
 • Een liga van mensen die een solide bescherming van een verzekering genieten, voor zowel lichamelijk letsel ALS voor schade die toegebracht wordt op en rond de velden.
 • Een liga van mensen die de mening zijn toebedeeld dat een assertieve media aanpak een goede media aanpak is. Ons verstoppen heeft geen zin, met volle kracht vooruit.
 • Een liga die open kaart speelt wanneer het over activiteiten gaat. “Achter de schermen” geldt ook maar zoveel keer.
 • Wat wordt Lucids League NIET?

 • Een “vakorganisatie”. Ik pretendeer niet/nooit dat ik spreek namens “iedereen”, maar enkel uit naam van de mensen die mijn visie op de wereld onderstrepen.
 • Een team. Iedereen kan onafhankelijk beslissen of hij/zij deel uitmaakt van Lucids League en de vertegenwoordiging/bescherming wil genieten. Dit heeft geen invloed op je effectieve spel.
 • De airsoftpolitie. Zolang organisaties en spelers wettelijk in orde zijn, hoeven wij niet te gaan dicteren hoe ze moeten spelen. Indien wij een speelstijl of organisatie niet waarderen vanwege hun manier van doen, dan gaan we er niet heen en is het opgelost. Wanneer iemand de wet breekt, dan maken we daar melding van bij de instanties die zeggenschap hebben maar gaan we zelf niet proberen de boel te regelen.
 • Een VIP organisatie. Lucids League is voor IEDERE airsofter toegankelijk en geeft GEEN recht op absurd gedrag of het breken van de regels van eender welke organisatie of wetgeving.
 • Een product-bashing-liga. Is je product legaal? Dan is het niet aan een liga om te gaan zeggen “onze leden mogen hier niet mee spelen”. Airsofters zijn slim genoeg zelf te bepalen met welke materialen ze gaan spelen en organisaties hebben geen nood aan een liga die komt zeggen met wat er wel of niet gespeeld mag worden.
 • Een ANTI-liga. Wij zijn NIET ANTI-andere organisaties. wij hebben gewoon een andere visie op de dingen.
 • Een verzekeringsmaatschappij. De VZW zal enkel een pakket aanbieden dat past binnen de termen van de sport, zonder meer.
 • Meer informatie

  Meer info over de werking van de VZW et cetera volgt op tijd en stond, dus gelieve vragen daarover dan ook te beperken tot een minimum smile-emoticon. Ik weet eveneens dat dit een pro/contra gevoelig onderwerp is. Weet dat er geen enkel wettelijk orgaan is in België dat airsoft reguleert (en dat willen we ook zo houden) dus niemand verplicht je om je aan te sluiten.

  Bevalt deze manier van werken je niet, dan kun je gewoon GEEN lid worden en je manier van airsoft beleven zal ook op geen enkele manier worden beïnvloed hierdoor. Het is dan ook pointless openlijk je gal te gaan uitspuwen.

  Schrijf een reactie

  Spring naar toolbar