Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Omhoog

Geen reacties

Winkelen bij Dick's

Winkelen bij Dick’s
Pekelaer

Het is weer eens tijd om mijzelf terug in de airsoft scene te gooien. Na ongeveer een jaar uit de running te zijn geweest door persoonlijke, maar ook financiële problemen kon ik helaas niet bezig zijn met de sport waar ik zo ben van gaan houden.
 
 
Het hielp natuurlijk niet mee dat de replica’s welke ik aangeschaft had toentertijd piss-poor qua kwaliteit waren, en dus mij meer in de steek lieten dan dat ze het deden. Maar dat allen doet er niet meer toe, aangezien alles weer zijn gangetje gaat en ik dus meer tijd, maar ook geld aan de sport kan uitgeven!

Het was een vrijdag ochtend 09:00 lokale tijd. De koude motregen viel neer terwijl we naar de auto liepen, een indicatie dat het mooie zomerweer is afgelopen en de grauwe, duistere herfst is aangebroken. Kop koffie erbij en gaan met die banaan.

Na ongeveer een rit van drie kwartier waren we aangekomen in Leeuwarden, Friesland. Als echte Groninger voelde ik me redelijk omsingeld, maar als het om replica’s gaat, wil ik dat wel voor lief nemen. We liepen de straat in, en we zagen de vestiging waar ik mijn nieuwe replica’s ging halen, namelijk Dick’s Dump. We liepen naar binnen, werden vriendelijk begroet en liepen naar achter waar we het airsoft gedeelte zouden aantreffen. Het was druk. Vincent, de verkoper welke de papieren heeft om wapens etc. te verkopen, was het eerste kwartier tot twintig minuten bezig met een ander groepje. Toen wij aan de beurt waren, was de keuze al snel gemaakt: de nieuwe ASG Scorpion EVO6 en de M1A1 Thompson van King Arms. De Thompson was al snel apart gelegd en klaargemaakt, en dit had verder ook geen complicaties. Het begon tricky te worden toen de EVO6 er niet meer was, en aangezien ik een ongeduldig iemand ben als ik iets wil hebben, baalde ik daar redelijk van. Afijn, dan maar geen Scorpion. Na lang overleg, en het uittesten van de B&T MP9-A1 besloten om deze te halen, ook omdat de SIG556 nog onderweg is vanuit polen. Ik had mezelf nooit als een GBB persoon geschat voor andere zaken behalve pistolen, maar na een aantal schoten gevuurd te hebben was ik redelijk optimistisch. De Metalen bolt zorgt voor een lekkere kick, en aangezien ik van realisme hou, was dat dus een perfecte replica voor FIBUA. Daarnaast nog een USP op Co2 gehaald voor de fun, en toen kon ik alles afrekenen. Ik ben tevreden met de dag. Ik heb replicas welke werken, en ben niet meer afhankelijk van andere mensen!

De service was goed. Vicent wist waar hij het over had en aarzelde niet om een eerlijke objectieve opinie te geven over de replica’s. Hij nam de tijd om te overleggen en het advies aan te passen naar mijn wensen. Ik had niet het gevoel alsof hij per-see iets aan mij wilde verkopen. Zo kwam hij ook niet over, hij legde me netjes en keurig uit wat welk voordeel heeft en schroomde niet op mankementen of tekortkomingen te benoemen. Als voorbeeld de KA M1A1, welke een aparte batterij nodig had omdat het een aparte aansluiting was. Vanuit de winkel hebben ze een tussenstukje erin gezet, zodat het wel werkt. De batterij die er in zat, was van aanzienlijk goeie kwaliteit en er werd een speciale lader bij gedaan. Ik kon de MP9A1 uittesten op de kleine range, welke waarschijnlijk wordt gebruikt voor FPS metingen etc.

Kortom, Kwaliteit en service bij Dick’s is er. Dus kom je uit het Noorden van het land en kom je er een keer langs? Dan raad ik persoonlijk Dick’s dump aan.

Voetnoot: Op woensdag is het airsoft gedeelte gesloten. Dit staat niet op de site!

Schrijf een reactie

Spring naar toolbar